კულინარია

ჩაქაფული, კახელი პაპის რჩევით

შემადგენლობა:
• ხბოს ან ბატკნის ხორცი ( ფერდის ნაწილი ) 2 კგ
• ტარხუნა : 4 კონა
• მწვანე ხახვი 2 კონა
• ახალი ნიორი 3 ღერი (მწვანე)
• ქინძი, ოხრახუში, ნიახური 1-1 კონა
• მწარე წიწაკა 2 ცალი (მწვანე)
• ტყემალი 300 გრამი
• ღვინო 0,5 ლიტრი

მომზადება წესი:
ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და კარგად გავწუროთ, დავჭრათ მწვანილი და მოვათავსოთ ცალკე ჭურჭელში. ავიღოთ დიდი ზომის ქვაბი და შიგნით მოვათავსოთ ხორცი ისე რომ ძირი მთლიანად დაფაროს, დავაყაროთ მწვანილი, თხელი ფენა, თხლად დაჭრილი მწარე წიწაკა და ტყემალი. ამის შემდეგ კვლავ დავაყაროთ ხორცი, შემდეგ მწვანილი… და ასე ფენა-ფენა; (ქვაბის თავი მთლიანად მწვანილით უნდა იყოს დაფარული), ბოლოს დავასხათ ღვინო ისე რომ ხორცის ფენა მთლიანად დაიფაროს ( ქვაბში უნდა ჩაასხათ მხოლოდ ღვინო და არა წყალი) და დავდგათ საშუალო სიმძლავრის ცეცხლზე, წამოდუღებამდე ხოლო შემდეგ დაუწიოთ. როდესაც ხორცი მოიხარშება ამოვურიოთ და შევაგემოვნოთ მარილით.

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

15 Comments

  1. Thanks for sharing superb informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you¦ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and just could not come across. What an ideal website.

  2. 423458 416265Hey I was just seeking at your web site in Firefox and the image at the top with the link cant show up correctly. Just thought I would let you know. 350426

  3. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Superb work!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close