კულინარია

“ყავა კოცნასავით ტკბილი უნდა იყოს”- რატომ არ შეიძლება უშაქრო ყავის დალევა?

ყავა შაქრით უნდა დავლიოთ, თუ საერთოდ არ უნდა დავლიოთ? – საკითხავი ეს არის. იცით თუ არა, რომ ყავა, გაყიდვების რაოდენობით, მსოფლიოში მეორე ადგილზეა, ნავთობის შემდეგ? დღეში დაახლოებით 2,7 მილიარდი ჭიქა ყავა ისმევა. ამ პროდუქტზე უამრავი მეცნიერული კვლევაა ჩატარებული. პასუხი, ზემოთ დასმულ კითხვაზე – ერთია! ყავა მხოლოდ შაქრიანი უნდა სვათ.

უშაქრო ყავა უარყოფითად მოქმედებს ტვინზე. ეს სასმელი უბრალოდ მატონიზირებელი კი არაა, არამედ აქტიურად მატონიზირებელი. კოფეინისგან ტვინის აქტივობა ძლიერდება და ის მწვავედ საჭიროებს “საკვებს”, ანუ ნახშირწყლებს. უშაქრო ყავის დალევის შემდეგ, ტვინი დაახლოებით იმავეს განიცდის, რასაც უკიდურესად დამშეული ადამიანი, რომელიც ამავდროულად მძიმე ფიზიკურ სამუშაოსაც შეასრულებს.

თუ ეს რეგულარულად გრძელდება, გამოფიტვა და რთულად გამოსასწორებელი ორგანული დაზიანებები მოსალოდნელი იქნება. ასე, რომ აღმოსავლეთში ტყუილად არ ამბობენ, რომ – “ყავა კოცნასავით ტკბილი უნდა იყოს”.

წყარო news.mcvane.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

2 Comments

  1. After looking at a handful of the blog articles on your website, I
    seriously appreciate your technique of writing
    a blog. I added it to my bookmark website list and will be checking back in the
    near future. Please check out my website too and tell me how you feel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close