კულინარია

უგემრიელესი ბერძნული სააღდგომო ფუნთუშა

ინგრედიენტები:
ფქვილი 6 ჭიქა
რძე 1.5 ჭიქა
შაქარი 1/2 ჭიქა
კარაქი 100 გ
კარდამონი (ილი) 1-2 ჩ.კ
1 ლიმონის ცედრა
ვანილი
კვერცხი 3 + ზემოდან წასასმელად
საფუარი 1-2 ჩ,კ
მარილი 1 ჩ.კ

 

წითელი კვერცხები დეკორისთვის

აურიეთ შაქარი, საფუარი, კარდამონი, ვანილი, ლიმონის ცედრა, მწიკვი მარილი და 2 ჭიქა ფქვილი. დაასხით თბილი რძე, რომელშიც გამდნარია კარაქი და კვლავ აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ 3 კვერცხი და მოზილეთ რბილი ცომი. თავიდან ცომი წებოვანია. შეაზილეთ დარჩენილი ფქვილი, გადაიტანეთ მაგიდაზე და ზილეთ დაახლოებით 6-8 წუთი, სანამ ცომი არ გახდება რბილი და ელასტიური. გადაიტანეთ თასში, დააფარეთ და დადგით ასაფუებლად.

აფუებული ცომი გადაიტანეთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე და გაყავით სამ ნაწილად. თითოეულს მიეცით გრძელი თოკის ფორმა და დაწანით. გადაიტანეთ ფორმაში, რომელსაც პერგამენტის ქაღალდი აქვს დაფენილი. წნულებს შორის ჩააუდეთ რამდენიმე წითელი კვერცხი. 15-20 წუთი აცალეთ ხელახლა ამოფუვდეს, შემდეგ გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

წყარო: gemrielia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

17 Comments

  1. I like the valuable info you supply for your articles.
    I will bookmark your blog and check again here frequently.
    I’m fairly sure I’ll be informed lots of new stuff right right here!
    Good luck for the following!

  2. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave
    it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell
    to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched
    her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to
    tell someone!

  3. I’m not sure exactly why but this web site is loading very slow
    for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
    I’ll check back later and see if the problem still exists.

  4. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of the costs.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for
    about a year and am worried about switching to another platform.
    I have heard great things about blogengine.net. Is there a
    way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be
    really appreciated!

  5. With havin so much content and articles do you ever run into any issues
    of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of
    it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any solutions to
    help protect against content from being ripped off? I’d really appreciate it.

  6. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of.
    I say to you, I definitely get irked while people think about
    worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the
    nail upon the top and defined out the whole thing without having
    side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more.
    Thanks

  7. After checking out a few of the blog posts on your site, I honestly like your way of blogging.
    I added it to my bookmark webpage list and will be checking back
    soon. Please check out my website as well and tell me what you think.
    ps4 games https://j.mp/3nkdKIi ps4 games

  8. First of all I would like to say excellent blog!

    I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind.
    I was interested to find out how you center yourself
    and clear your thoughts before writing. I’ve had a hard time clearing my mind in getting my thoughts out.
    I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally wasted simply just trying to figure out how to begin.
    Any recommendations or hints? Thank you! quest bars https://www.iherb.com/search?kw=quest%20bars quest bars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close