საინტერესო

საჭმელი, რომელიც ალკოჰოლთან ერთად არ უნდა მიირთვათ

წარმოგიდგენთ იმ პროდუქტებს, რომლებიც არ შეიძლება, რომ ალკოჰოლს მიაყოლოთ.

1. ცხიმიანი შემწვარი ხორცი

ცხიმიანი და შემწვარი საკვები ალკოჰოლის მოქმედებას ახანგრძლივებს. გარდა ამისა, კუჭს, ღვიძლს და ნაღვლის ბუშტს დამატებითი დატვირთვა ადგება.

2. ცხარე საკვები

ცხარე საკვები, მაგალითად, მექსიკური სამზარეულო, აგრეთვე ალკოჰოლის მოქმედებას აძლიერებს.

3. მარინადი

მარილიანი მარინადებისგან განსხვავებით, რომლებიც ორგანიზმში წყლის და მარილის ბალანსს იცავენ, მარინირებული კიტრი და პომიდორი ღვიძლზე დიდ დატვირთვას იწვევს, ალკოჰოლთან ერთად კი საერთოდ ამძიმებს მას.

4. ყურძენი, ნესვი, საზამთრო

საერთოდ, ხილი კარგად მიდის ღვინოსთან, მაგრამ

რაც უფრო ტკბილია ხილი, უფრო საგრძნობი იქნება თრობა. ნესვი ალკოჰოლთან ერთად ფეთქებად შედეგს იძლევა.

5. ტკბილეული

ალკოჰოლი და ტკბილი საკვები მონელებაში ერთმანეთის კონკურენტები არიან. ორგანიზმი ჯერ ცდილობს ნამცხვრები, კექსები, შოკოლადი გადაამუშავოს, მისთვის ხომ გლუკოზა მნიშვნელოვანია. ალკოჰოლის გადამუშავებას კი მოგვიანებით იწყებს. შედეგად, ვიღებთ ინსულინის მატებას სისხლში, სწრაფ თრობას და სასტიკ ნაბახუსევს.

წყარო ambebi.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close