კულინარია

სანამ პასკას გამოაცხობთ, ჯერ ეს წაიკითხეთ – უგემრიელესი პასკა

ახლში პასკის (კულიჩის) გამოცხობა მთელი რიტუალია. გარდა იმისა, რომ სახლში გამომცხვარი უფრო გემრიელია, ამ დროს დღესასწაულის შეგრძნებაც უფრო იმატებს.

1. პასკას რომ უფრო ინტენსიური ყვითელი ფერი ჰქონდეს, ამისათვის ცოტაოდენ ზაფრანას წინა დღით დავასხამთ მდუღარეს და ამ ნაყენს დავუმატებთ ცომში.

2. ასევე, უფრო მეტი ყვითელი შეფერილობისთვის, კვერცხის გულებს აუცილებლად უნდა დაემატოს 1 ჩაის კოვზი მარილი.

3. ქიშმიში რომ ცომს კარგად მიეწებოს და არ “ჩაიძიროს” პასკაში, აუცილებლად უნდა “ამოვსვაროთ” ფქვილში.

4. სანელებლებს რომ უკეთ გამოუვიდეს არომატი, წინასწარ, სანამ სხვა რამეს მოამზადებთ, ცხელი რძე დაასხით ჭიქაში, გააჩერეთ და შემდეგ დაუმატეთ ცომს.

5. არ გამოიყენოთ ბევრი საფუარი! 6-7-კვერცხიან პასკაზე 50-60 გრ სველი კარგი საფუარი სავსებით საკმარისია. შედარებით ნელა ამოვა, სამაგიეროდ, პასკა არ გამოშრება.

6. საფუვრის შესამოწმებლად, სანამ ოპარას მომზადებას დაიწყებთ, ჯერ ის მხოლოდ თბილ რძეში გახსენით. დაელოდეთ 10-15 წთ. თუ კარგად ამოვა, ე.ი. კარგია.

7პასკის ცომს აუცილებლად უნდა ძალიან დიდი ხანი ზელვა. უნდა ზილოთ მანამ, სანამ ცომი თითებს თავისით არ მოსცილდება! ამან შეიძლება 1 საათამდეც კი წაიღოს, გააჩნია, რამდენკვერცხიანი ცომი გაქვთ.
8. პასკას რომ ლამაზი მრგვალი თავი ჰქონდეს, ფორმაში ჩასადებად მოწყვეტილი ცომი ხელში ისე უნდა დავამუშაოთ, რომ ნაოჭებიანი მხარე ფორმის ქვედა მხარეს მოექცეს და მრგვალი მხარე – ზედაპირზე.

9. იტალიურ პანეტონეს ლამაზ მრგვალ თავზე პატარა ჯვარს უკეთებენ ბასრი დანით, რის გამოც ის შუაში ლამაზად და სიმეტრიულად იშლება.

10. თითოეულ ფორმაში იმდენი ცომი უნდა ჩადოთ, რომ არ შეივსოს ფორმის 1/3-ზე მეტი.

წყარო: marao.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

9 Comments

  1. magnificent post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don’t notice this. You should continue your writing. I am confident, you have a great readers’ base already!

  2. 815325 702868Thanks for the write up! Also, just a heads up, your RSS feeds arent working. Could you take a look at that? 123458

  3. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

  4. I just could not go away your website prior to suggesting that I actually loved the standard info an individual provide to your guests? Is going to be back incessantly to investigate cross-check new posts.

  5. Good – I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

  6. My spouse and i were very thankful that Edward managed to deal with his basic research from your precious recommendations he was given using your blog. It’s not at all simplistic to just choose to be offering techniques which others could have been trying to sell. And now we do know we now have the blog owner to be grateful to because of that. Most of the explanations you’ve made, the straightforward site navigation, the friendships you assist to create – it’s all astonishing, and it’s really facilitating our son in addition to the family imagine that that issue is pleasurable, and that’s extremely mandatory. Thank you for all the pieces!

  7. 533318 664128Wow, fantastic weblog layout! How lengthy have you ever been running a weblog for? you make running a blog glance straightforward. The total appear of your web website is magnificent, nicely the content material! 430925

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close