კულინარია

როგორ მოვამზადოთ ზამთრის უგემრიელესი მწნილი _ წიწაკა ზეთში

ინგრედიენტები:
წიწაკა
5 კგ
ზეთი
0,5 ლ
ძმარი
1 ლ
შაქარი
1 ჭიქა
მარილი
0,5 ჭიქა
ნიახური 2 კონა
ოხრახუში 1 კონა
ნიორი 300 გრ
დაფნა 5 ფოთოლი
შავი წიწაკა 10 მარცვალი

1. გასუფთავებულ ტკბილ წიწაკებს მოვაჭრათ ყუნწი და ჩავჭრათ მაკრატლით წვერები.

2. გავრეცხოთ მწვანილი, შევამშრალოთ და დავჭრათ წვრილად ნიორთან ერთად.

3. ქვაბში ჩავასხათ ძმარი, ზეთი, ჩავყაროთ მარილი, შაქარი, დაფნის ფოთოლი, შავი წიწაკის მარცვლები, მოვურიოთ კარგად და ავადუღოთ. ამ მასაში ნაწილ-ნაწილ მოვშუშოთ წიწაკები 5-10 წუთი. ბოლოს ჩავყაროთ წიწაკები, დაჭრილი მწვანილი და ნიორი ერთად იგივე ზეთიან ქვაბში, კარგად ამოვურიოთ, წამოვადუღოთ, ჩავაწყოთ მინის ქილებში მჭიდროდ და მოვხუფოთ.

4. შევინახოთ მშრალ, გრილ ადგილას.

წყარო: www.gemrielia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

3 Comments

  1. 752119 884154Some times its a discomfort in the ass to read what blog owners wrote but this internet web site is rattling user friendly ! . 342450

  2. 999256 544539IE still is the market chief and a huge part of other people will leave out your excellent writing because of this problem. 697120

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close