კულინარია

როგორ მოვამზადოთ არაჟნის ჰაეროვანი ტორტი?

ინგრედიენტები:
ბისკვიტი:
ფქვილი
300 გ
არაჟანი
400 გ
კარაქი
200 გ
შაქარი
100 გ
გამაფხვიერებელი
1 შეკვრა
კრემი:
არაჟანი
500 გ
შაქარი
100 გ
შავი შოკოლადი
მოსართავად
მომზადების წესი:
დარბილებულ კარაქში გაქენით შაქარი.
დაუმატეთ არაჟანი და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გაცრილ ფქვილში აურიეთ გამაფხვიერებელი და დაუმატეთ არაჟნის მასას. უნდა მიიღოთ სქელი არაჟნის კონსისტენციის ცომი.
გაყავით ცომი 4 ნაწილად.
მოათავსეთ ცომიე ერთი ნაწილი კარაქწასმულ ფორმაში და გაასწორეთ კოვზით.
ბისკვიტი მაღალზე არ ამოდის.
აცხვეთ 180 გრადუსზე 25 წუთი.
ასე გამოაცხვეთ 4-ვე ფენა.
კრემისთვის ათქვიფთ არაჟანი და შაქარი. კრემის 1/3 გადადეთ მოსართავად. დანარჩენი წაუსვით გამომცხვარ და გაცივებულ ბისკვიტებს შორის.
მოათავსეთ მთელი ღამით მაცივარში. დილით გამოიღეთ და წაუსვით ზემოდან დარჩენილი კრემი. მორთეთ გახეხილი შოკოლადით ან კაკაოთი.
გემრიელად მიირთვით!
წყარო: gemrielia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close