კულინარია

კულინარიული ხრიკები, რომელიც ნებისმიერმა დიასახლისმა უნდა იცოდეს!

გამოცდილი დიასახლისები ხშირად იყენებენ ეშმაკობებს, რათა კერძი სწრაფადაც მომზადდეს და ამასთან ძალიან გემრიელი იყოს. ჩაინიშნეთ ეს 15 კულინარიული რჩევა – ისინი აუცილებლად გამოგადგებათ.
1. თუ გსურთ, რომ ბრინჯი ფანტია გამოვიდეს და არჩაგეხარშოთ, წინასწარ მოხალეთ ის.

2.
დამჭკნარი მწვანილი გაცოცხლდება, თუკი მას მოათავსებთ წყალში, რომელშიც 1 ჩ/კ ძმარს ჩაასხამთ.

3.
კარტოფილი სწრაფად მოიხარშება, თუკი წყალში 1 ს/კ მარგარინს ან კარაქს დაუმატებთ.

4.
კენკრა შეგიძლიათ შეინახოთ დასალევი იოგურტის ქილაში – ასე ნაყოფი ცოცხლად და დიდხანს შეინახება. ამასთან ადვილადაც გადმოყრით.

5.
არასოდეს მოაყაროთ მარილი უმ ხორცს, თორემ ასე ხორცი დროზე ადრე გამოუშვებს წვენს და პროდუქტი მშრალი გამოვა. აჯობებს მარილი ხორცს მოხარშვამდე 10 წუთით ადრე გაუკეთოთ.

6.
თევზი რომ არ დაგეწვეთ და არ გამოგიშრეთ, ტაფას კი არ წაუსვათ ზეთი, არამედ თავად თევზს.

7.
იმისათვის, რომ ხახვმა კერძის მომზადებისას უსიამოვნო სუნი არ გაუშვას, დაამარილეთ და შემდეგ მოხრაკეთ საშუალო ცეცხლზე!

8.
ტაფის ზედაპის მოაყარეთ ცოტაოდენი მარილი, რათა ცხიმმა გაცხელებისას შხეფები არ გაუშვას.

9.
თაფლის გაცხელება არ შეიძლება. მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუკი ამას სწორად გააკეთებთ, თაფლი

შეინარჩუნებს თავის სასარგებლო თვისებებს – მოათავსეთ ქილა ცხელწყლიან ჭურჭელში და ასე შეათბეთ თაფლი.

10.
იმისათვის, რომ ერბოკვერცხი ფუნფულა გამოგივიდეთ, გამოიყენეთ ერთი ეშმაკობა. დაუმატეთ ათქვეფისას ცივი წყალი (5 კვერცხზე 2 ს/კ წყალი) და კარგად ათქვიფეთ.

11.
ნამცხვარი ფაფუკი და ნაწი გამოგივათ, თუკი ფქვილთან ერთად ცოტაოდენ სახამებელსაც დაუმატებთ.

12.
იმისათვის, რომ ჭარხალი მალე მოიხარშოს, ადუღეთ ის ნახევარი საათი, შემდეგ გადაუღვარეთ წყალი და შეუშვირეთ რაღაც დროით ცივ წყალს.

13.
იმისათვის, რომ ბეზე კარგად ამოვიდეს, გააცივეთ ცილა მაცივარში, ხოლო თქვეფისას დაუმატეთ ლიმონის წვენი. მაგრამ კვერცხის გულს პირიქით, სითბო უყვარს, იმისათვის, რომ კარგად აითქვიფოს.

14.
ღვიძლი რომ რბილი და წვნიანი გამოვიდეს, დაალბეთ ის მომზადებამდე რძეში, შემდეგ ამოავლეთ ღვიძლის ნაჭერი მარილიან და სანელებლებიან ფქვილში და შეწვით ტაფაზე 3 წუთის განმავლობაში.

15.
იმისათვის, რომ სტაფილომ თავისი არომატი შეინარჩუნოს, მოხარშეთ ის 5-10 წუთი მაღალ ცეცხლზე, და ხარშვის დამთავრებამდე 5 წუთით ადრე, დაუმატეთ მარილი.

წყარო gemrielia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

47 Comments

  1. Hey! I understand tһis is sort of off-topic hwever І neeⅾed tto ask.
    Does building a ԝell-established blog ѕuch as yours tɑke ɑ
    lot of wօrk? I am сompletely new too blogging һowever I Ԁo write in my journal every day.
    I’Ԁ liҝе to start ɑ blpog so Ι can easily share mʏ personal experiehce аnd feelings online.

    Please let mе ҝnoԝ if yoս һave any kind of ideas ᧐r tips
    for new aspiring bloggers. Appreciate it!

    Аlso visit mү weeb blog; mpo4d login

  2. An attention-grabbing dialogue is worth comment. I think that it’s best to write extra on this subject, it won’t be a taboo subject however usually individuals are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

  3. Attractive element of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing on your augment or even I fulfillment you access persistently rapidly.

  4. Hello! I would like to offer a enormous thumbs up for your fantastic information you’ve got here during this post. I will be returning to your blog to get more soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close