კულინარია

ბლინები პრასითა და ყველით

ფილოს ცომითა და პრასის გულსართით მომზადებული ბლინები განსაკუთრებით გემრიელია და ამასეთნ ბლინის ფირფიტებს არ უნდა ცხობა.

ინგრედიენტები

  • ფილოს ცომი – 8 ცალი
  • პრასი – 500 გ
  • კრემ-ყველი ან ნაღების მდნარი ყველი – 100 გ
  • ყველი (მაგარი სახეობის) – 100 გ
  • კვერცხი – 1 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი – 3 ს/კ
  • მარილი და პილპილი – გემოვნებით
მომზადების წესები

პრასი დაჭერით წრეებად და მოხრაკეთ 1 ს/კ ზეითუნის ზეთში 15 წუთს განმავლობაში.

გადაიტანეთ მოხრაკული პრასი ბლენდერის ჭიქაში, დაუმატეთ ნაღების ყველი, კვერცხი, მარილი და პილპილი. კარგად ათქვიფეთ.

გაშსალეთ ფილოს ცომი, წაუსვით ზეითუნის ზეთი და მოათავსეთ გულში პრასის მასა და მაგარი ყველის პატარა ნაჭერი.

გადაახვიეთ ბლინები და მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმაში.

ასე გადაახვიეთ ყველა ბლინი და მოათავსეთ ფორმაში., შემდეგ გადაუსვით ზემოდან ზეითუნის ზეთი და აცხვეთ წინასწარ 200 გრადუსზე გაუხურებულ ღუმელში 20 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!

gemrielia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

10 Comments

  1. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing skills has encouraged me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

  2. 389478 581851Aw, this was an exceptionally nice post. In concept I would like to spot in writing such as this moreover – spending time and actual effort to create a exceptional article but so what can I say I procrastinate alot via no indicates discover a method to go completed. 594123

  3. This design is incredible! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

  4. I am frequently to blogging and i genuinely appreciate your posts. This article has truly peaks my interest. I am about to bookmark your website and keep checking choosing details.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close