კულინარია

ასეთი პიცა ჯერ არ მოგიმზადებიათ!

კულინარიული ხელოვნების ოსტატები დაუღალავად ქმნიან სხვადასხვანაირი პიცის რეცეპტებს. რა თქმა უნდა, არაფერი შეედრება ნამდვილ, იტალიურ, ორიგინალ კერძს, მაგრამ რატომ არ უნდა ვიექსპერიმენტოთ?!.

აი, მაგალითად, შვედმა შეფ-მზარეულმა ჰალმატ გივრამ მოისურვა შეექმნა რაღაც ახალი პიცის თემაზე. “ერთ დღესაც, უსაქმოდ ვიჯექი და დავხატე ვარსკვლავი, მერე ვიფიქრე, რა კერძს მოიხდენდა ეს ფორმა”. – იხსენებს შეფ-მზარეული. ასე მიიღო უცნაური პიცა, რომლის საოცარ გემოს მართლაც ვულკანის ამოფრქვავს შეადარებთ!

ინგრედიენტები:
ფქვილი 200 გ
მშრალი საფუარი 1 ჩ/კ
ზეითუნის ზეთი
წყალი 120 მლ
დაკონსერვებული პამიდორი 200 გ
ხმელი ორეგანო 1/2 ჩ/კ
სოსისი პატარა ზომის, 6 ცალი
ლორი, თხლად დაჭრილი 6 ნაჭერი
გახეხილი ყველი (სასურველია მოცარელა)
კარტოფილი ფრი ან სალათა (სურვილისამებრ)
მარილი და პილპილი
სოკო, ბულგარული წიწაკა, ხახვი და სხვა ინგრედიენტები თქვენი ფანტაზიით
მომზადების წესი:

1. ცომის მოსამზადებლად ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი, დაუმატეთ საფუარი, 1 ჩ/კ მარილი, 4 ს/კ ზეითუნის ზეთი. თანდათან ჩაუმატეთ წყალი და მოზილეთ ცომი. გააჩერეთ 1 საათი.

2. ამასობაში შეგიძლიათ მოამზადოთ პიცის სოუსი. გაახურეთ ტაფა, ჩაასხით მასში 4 ს/კ ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ დაკონსერვებული პომიდორი, მარილი, პილპილი, ორეგანო. 15-20 წუთში სოუსი მზად არის.

3. დროა, ცომს მივუბრუნდეთ.

4. პატარა მრგვალი თეფშისა და კბილის ჩხირის მეშვეობით დახატეთ წრე გაბრტყელებული ცომის შუაგულში.

5. დაჭერით დახატული წრე 6 თანაბარ ნაწილად.

6. გაანაწილეთ სოუსი და გახეხილი ყველი ცომის დიდ წრეზე.

7. ცომის შუაგულში დაჭრილი პატარა სამკუთხედების თავზე განათავსეთ სოსისებით.

8. გააკაეთეთ ჯიბეები მარტივი მეთოდით, ფოტოს და ვიდეოს მიხედვით.

9. ცომის გადანაკეცები დააფიქსირეთ ლორის ნაჭრებით.

10. შემდეგ კი ფანტაზია თქვენზეა! თითოეული ჯიბე ამოავსეთ სასურველი გულსართით. ეს შეიძლება იყოს სოკო, ბულგარული წიწაკა ან ბევრი ყველი.

11. აცხვეთ პიცა 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 13-15 წუთი. მომზადებული პიცის ცენტრში ჩაყარეთ შემწვარი კარტოფილი ფრი ან სალათა.

წყარო: gemrielia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

მსგავსი სიახლეები

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close