ფაბიო ვივიანი მოგვითხრობს ძირითად სოუსებზე, რომლის მომზადებაც ყველა მზარეულმა უნდა იცოდეს.

 

1.კლასიკური ტომატის სოუსი
GEMRIELIA
ძალიან მარტივი მოსამზადებელია, ნებისმიერი შეძლებს. უბრალოდ მოხრაკეთ ნიორი ზეითუნის ზეთში, შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი პომიდორი, მარილი და პილპილი – სულ ეს არის! ეს გახლავთ კლასიკური სოუსი, რომლის საფუძველზეც მზადდება იტალიური სამზარეულოს ყველა წითელი სოუსი.

2. ყველის სოუსი
GEMRIELIA
ეს გახლავთ ბეშამელის ტიპის სოუსი, ნაღებით, კარაქით, ფქვილით და 3-4 სახეობის იტალიური ან ამერიკული, მონტასიოს, გრანა პადანოს, ჩედერის ან ლურჯი ყველის სახეობებისგან.
გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ცოტაოედნი ფქვილი (1:1-ზე შეფარდებით), შემდეგ დაუმატეთ ნაღები. მიიღებთ ხავერდოვან თეთრ სოუსს. შეურიეთ ცხელ მასაში გახეხილი ყველი და ურიეთ, სანამ ყველი მთლიანად არ ჩადნება, – და თქვენი ყველის სოუსი მზად არის.

3. სოუსი პესტო
GEMRIELIA
ყველა გურმანის ოჯახში უნდა მოიპოვებოდეს სამზარეულოს კომბაინი.
დააბლენდერეთ ბაზილიკი (ან რეჰანი), ყველი გრანა პადანო, ნიგოზი, ნ იორი, ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

 

წყარო: gemrielia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

Загрузка...