ქათამი “40 კბილი ნიორით” – მზარეულების კლასიკური საკვები, რომელმაც დროთა განმავლობაში შეიძინა უამრავი ვარიაციები. მაგრამ ერთი დეტალი, რომელიც უცვლელი რჩება გახლავთ 40 კბილი ნიორი, რომელიც ავსებს მთლიანად ფრინველს და მას განსაკუთრებულ გემოს სძენს.image

შემწვარი ქათამი ნივრით

 

შემადგენლობა:

 

1 ქათამი დაახლოებით 1.5 კგ.

40 კბილი ნიორი (3-4 ცალი მთლიანი ნიორი).

1 სუფრის კოვზი თეთრი მშრალი ღვინო.

1 სუფრის კოვზი მშრალი პროვინციალური სუნელი.

50 გ კარაქი.

მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით.

 

მომზადების წესი:

 

1. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. გამზადებულ ქათამს დააყარეთ მარილი და პილპილი შიგნიდან და გარედან.

2. ცალკე ტაფაზე გააცხელეთ კარაქი და მასთან ერთად მოათავსეთ გახეხილი ნიორი.image3. განათავსეთ შემწვარი ფრინველი პირდაპირ ნიორსა და კარაქში, დაამატეთ სუნელები და ცოტა ღვინო. არ დაგავიწყდეთ აუცილებელია ქათმის ფეხების ერთმანეთთან დაკავშირება.

4. ისევ მოათავსეთ ქათამი საცხობში 1 საათით, არ დაგავიწყდეთ მისი დახურვა ფოლგით ან სახურავით. შემდეგ მოხსენით მას სახურავი და დააკვირდით ქათმის ხორცი აუცილებლად ოქროსფერი უნდა იყოს.imageსხვათა შორის, ნიორის გადაგდება გამოცხობის შემდეგ ცუდი იდეაა! იგი არბიელბს და აერთიენებს ქათმის ხორცს, აერთებს მასთან ღვინოს და სხვადასხვა ინგრედიენტებს. ასევე მისი მირთმევა შესაძლებელია პურთან ერთად იგი ძალიან გემრიელია.

intermedia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

Загрузка...