წარმოიდგინე სიტუაცია: სახლში მიდიხარ დაღლილი, მშიერი, იღებ პურს და ხედავ, რომ ობი შეჰპარვია. შენი ქმედება? უამრავ ადამიანს ჰგონია, რომ პურზე ობი – ნატურალური პროდუქტია და ვერანაირ საფრთხეს მასში ვერ ხედავენ. ზოგიერთი კი უფრო შორს მიდის და ამბობს, რომ ობი სასარგებლოა, რადგანაც პენიცილინს შეიცავს.
სინამდვილეში, კი ობი, რომელიც ადამიანის ჩარევის გარეშე პროდუქტებზე წარმოიქმნება – არავითარი სასარგებლო თვისებება არ გააჩნია! როდესაც ასეთი სახის სოკოები ცომეულზე ჩნდება, ისინი საკმაოდ საზიანო ნივთიერებებს შეიცავენ. ამას გარდა, ობით დაზიანებული ერთი პატარა ადგილი, იმის მაუწყებელია, რომ მთელი პიცა გაფუჭებულია.
რა მოხდება, თუ დაობებულ პურს შეჭამთ:

1. ობი – ეს ალერგენია. კანთან შეხების შემთხვევაში შესაძლოა ქავილი, დასიება ან გამონაყარი გამოიწვიოს.

2. არ შეიძლება დაობებული პროდუქტის დაყნოსვა, რადგანაც საზიანო ნივთიერებები ორგანიზმში შევა და სასუნთქი გზების დაზიანებას გამოიწვევს.

3. ორგანიზმში მოხვედრის შემთხვევაში ობი თავის ტკივილს, ღებინებას, მოთენთილობას იწვევს.

4. მიკოტოქსინები ღვიძლსა და ნერვულ სისტემას ანადგურებენ. ჰორმონალური სისტემის დარღვევა ხდება, იმუნიტეტის დაქვეითება.

ობით მოწამვლის შემთხვევაში გამოიწვიეთ ღებინება, მიიღეთ აქტივირებული ნახშირი და ბევრი სითხე. ობი არსებობს ცისფერი, მწვანე, თეთრი, შავი, ყვითელი (ყველაზე შხამიანი). სხვათა შორის, უსაფრთხო ობიც არსებობს. მას ღვინისა და ყველის დასამზადებლად გამოიყენებენ. ის პროდუქტებს შესანიშნავ არომატს სძენს.

წყარო lady.mcvane.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

Загрузка...