მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ წითელი ღვინო მკერდის კიბოს გავრცელების რისკს 2-ჯერ ამცირებს. ექიმები ქალებს ურჩევენ დღეში 2 ჭიქა წითელი მშრალი ღვინო მიიღონ, რათა ჯირკვლის დაავადების რისკი მინიმუმამდე დავიდეს.

გარდა ამისა, ამერიკის ონკოლოგიური ცენტრის მეცნიერები მწეველებს ფილტვის კიბოს თავიდან აცილების მიზნით ყველა ალკოჰოლური სასმელის აკრძალვას და წითელი მშრალი ღვინით ჩანაცვლებას ურჩევენ.

კიბოს პროფილაქტიკის გარდა, წითელი ღვინო უებარი საშუალებაა კუჭის წყლულის დროს, აღადგენს სმენას, იცავს კბილის მინანქარს.

წითელი ღვინის მცირე რაოდენობით მიღება, ასევე, ამცირებს თირკმელებში ქვების წარმოქმნის რისკს – მას გააჩნია ტკბილი გაზიანი სასმელების საწინააღმდეგო ეფექტი, რომლებიც თირკმელებში ქვების დაგროვებას იწვევს.

დალიეთ ხარისხიანი წითელი ღვინო და გჯეროდეთ მისი სასწაულმოქმედების!

Genius.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

Загрузка...