1.5 კგ ქათამი

120 გ ნიგოზი

1 დიდი ხახვი

2-3 კბ. ნიორი

1 ჩ.კ. წიწაკა (ან გემოვნებით)

1 ჩ.კ უცხო სუნელი

½ ჩ.კ ყვითელი ყვავილი

1 ს.კ ფქვილი

1 ს.კ ტომატ-პასტა (ან 50 მლ პამიდვრის საწებელი, ან 1 დიდი ცოცხალი პამიდორი)

700 მლ წყალი

მარილი

დაფნის ფოთოლი

ნედლი ქინძი

დაჭრილი ქათამი ჩავალაგოთ სქელძირიან ქვაბში და დაბალ ცეცხლზე ჩავთუთქოთ.  ან მეორენაირად:  ჯერ დავბრაწოთ მაღალ ცეცხლზე და შემდეგ დაბალზე გავაგრძელოთ შუშვა.  ამ ეტაპზევე შეგვიძლია დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი, ან თუ ხახვის ნაჭრები არ მოგვწონს კერძში ნიგოზთან ერთად დავაქუცმაცოთ კომბაინში (მე სწორედ ასე ვაკეთებ).

სანამ ქათამი იშუშება, ნიორი, ნიგოზი და სურვილის შემთხვევაში ხახვიც დავფქვათ კომბაინში ან  ხორცსაკეპში გავატაროთ. შევურიოთ წიწაკა, უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი, ტომატ პასტა, ფქვილი და გავხსნათ წყალში.

დავასხათ ეს ყველაფერი სანახევროდ უკვე მზა ქათამს, ჩავამატოთ დაფნის ფოთოლი და ვხარშოთ ხორცის საბოლოო მომზადებამდე, დაახლოებით 10 წუთი.

მზა კერძს ბოლოს დავამატოთ მარილი და დაჭრილი ქინძი.

 

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

Загрузка...