თუ თქვენ ფიქრობთ, რომ თქვენეული ხორცის გალღობის მეთოდი, ყველაზე საუკეთესო მეთოდია ამ საქმის განსახორციელებლად, თქვენ ცდებით! კვლევებმა აჩვენა, რომ ყველა ხერხი, რომელიც გავრცელებულია საზოგადოებაში და გამოიყენება ხორცის გასალღობად არასწორია . ექსპერტი სიუზან ეკსტედი ამბობს, ის რასაც, ხალხი აკეთებს – არის დიდი შეცდომა.

დოქტორი სიუზანი ამტკიცებს, რომ საკვების გალღობის საუკეთესო გზა – არის მისი ცივ წყალში მოთავსება. ამ გზით, თქვენ საკვებს შეუნარჩუნებთ გემოს, რადგან წყალი უკეთ ატარებს სითბოს ვიდრე ჰაერი. გარდა ამისა ეს არის უსწრაფესი გზა, რათა გაალღოთ თევზი და ხორცი.

 

“არაპროფესიონალი და პროფესიონალი მზარეულები დიდი ხანია ამ მეთოდს იყენებენ, მაგრამ ხალხმა არ იცის ეს სასარგებლო ხრიკი”, ამბობს იგი.

 

საუკეთესო გზა ხორცის გალღობისა, სიუზანის თქმით არის – გადაიტანოთ ხორცი გამჭვირვალე ფირზე და დაასხათ ზემოდან ცივი წყალი.

 

კვლევების თანახმად, ხალხს მიაჩნია, რომ ხორცის გაყინვა საყინულეში არის ჰიგიენური გზა.

 

გარდა ამისა, თქვენ უნდა იცოდეთ, რომ მიკროტალღურ ღუმელში ხორცის გალღობის მეთოდი აგრეთვე დიდი შეცდომაა, იმიტომ, რომ ეს მეთოდი აფუჭებს ხორცის ხარისხს და ვარგისიანობას. მითუმეტეს თუ თქვენ ეს ხორცი საკვებად გინდათ, აუცილებლად თავიდან უნდა აირიდოთ მისი მიკროტალღურ ღუმელში გალღობა.

წყარო intermedia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

Загрузка...