მასკარპონე-რბილი ნაღების ყველი იტალიიდან. გამოიყენება ბევრი პოპულარული დესერტის დასამზადებლად. რეცეპტებში მისი შეცვლა სხვა კომპონენტებით რთულია, ფასი კი იკბინება, ამიტომ სცადეთ და დაამზადეთ საკუთარი ხელებით.
ყველის დასამზადებლად თქვენ დაგჭირდებათ:
1 ს.კ. არაპასტერიზებული ნაღები (25% ცხიმიანი, ძალიან ცხიმიანი არ გამოდგება)
3 ს.კ ლიმონის წვენი.
ქვაბი მარლა საწური ღრმა ჯამი
მომზადება.
1. ჩაასხით ნაღები მშრალ და ღრმა ქვაბში, თუ სამზარეულოს თერმომეტრი გაქვთ, მიამაგრეთ ქვაბზე, თუ არადა შეამოწმეთ ტემპერატურა “თვალით” მოიხმარეთ კულინარული ალღო. შეხებით.
2. ქვაბი დადგით ცეცხლზე და ურიეთ, რომ არ მიიწვას, მიიყვანეთ 85 °С-მდე, ანუ პირველი ბუშტუკების გაჩენამდე, არ აადუღოთ.
2
3. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და ფრთხილად ჩაასხით ლიმონის წვენი.
4. ქვაბი ისევ დადგით დაბალ ცეცხლზე 4-5 წუთით და ურიეთ, არ აადუღოთ.
5. შეამოწმეთ კოვზით. პირველად მასა კოვზიდან ადვილად ჩამოდის, შემდეგ ემსგავსება კეფირს, განაგრძეთ მორევა, როცა ის კრემის მასამდე მივა და მორევაც ძნელდება-მასა მზადაა.
6. ჩამოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და გააგრილეთ დაახლოებით 30 წუთი.
7. საწურს გადააფარეთ 5-6- ფენა მარლა და ჩაასხით გაცივებული მასა.
3
8. მარლას ფუთასავით მოუკარით თავი და დაკიდეთ, დაიწუროს. ხელით ნუ გამოწურავთ, ზოგჯერ კოვზით შეგიძლიათ მოაცილოთ გამოწურული მასა. 
4
9. როცა დაიწურება მარლა მასში არსებული მასით დადეთ თეფშზე და შედგით მაცივარში 9-10 საათით.
5
6
ნაზი და რბილი მასკარპონე მზად არის. ის შეიძლება გამოიყენოთ ტირამისუსთვის, ჩიზქეიქისთვის, ან უბრალოდ წაუსვათ პურზე. ნუ გადაღვრით გამოწურულ მასას, ის ბლინებისთვის და კქსისთვის გამოგადგებათ.
 წყარო: postalioni.com

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

Загрузка...