თქვენ დაგჭირდებათ:

3 ჭიქა გახეხილი ყველი ჩედერი;
2 ს. კ. სიმინდის სახამებელი;
1/2 ჭიქა პლუს 2 ს. კ. ლუდი;
პიცის ცომი;
5 ჭიქა წყალი;
1/4 ჩ. კ. სოდა;
1 კვერცხი;
მსხვილი მარილი.

მომზადების წესი:

გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსზე.
აურიეთ ერთმანეთში ყველი და სახამებელი. საშუალო ზომის ქვაბში ჩაასხით ლუდი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, ჩაასხით ყველისა და სახამებლის ნარევში და თქვიფეთ, სანამ არ გასქელდება. შემდეგ გამორთეთ და გააგრილეთ.

პიცის ცომისგან გამოჭერით პატარა რგოლები და მასში გადაახვიეთ ყველის გუნდები.

ქვაბში ჩაასხით 5 ჭიქა წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ სოდა და ჩაყარეთ ბურთულები. ხარშეთ 20-30 წამი. შემდეგ ამოიღეთ და მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე. პატარა ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ 2 ს. კ. ლუდი და კარგად ათქვიფეთ. ფუნჯით წაუსვით ყველიან ბურთულებს, ხოლო ზემოდან მოაყარეთ მსხვილი მარილი.

გამოაცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში.

წყარო: gemrielia.ge

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

Загрузка...