იმისათვის, რომ კიტრის მარინადი ხრაშუნა გამოგივიდეთ ერთ მარტივ ხერხს გასწავლით. სამარინადე კიტრი ერთი დღით ადრე კარგად გარეცხეთ და ცივ წყალში გააჩერეთ.

მეორე დღეს  სამ ლირტიან ქილაში ჩაალაგეთ კიტრი, ჩააყოლეთ ნიახური, კამა, ნიორი, ალუბლის ფოთლები, დაასხით ადუღებული წყალი, დააფარეთ თავსახური, გააჩერეთ ოცი წუთი და შემდეგ გადმოღვარეთ.  დაუმატეთ 3 სუფრის კოვზი მარილი და 1 სუფრის კოვზი შაქარი, ამასთან 3 სუფრის კოვზი ძმარი, შავი პილპილი (მარცვლები), ხელმეორედ დაასხით ადუღებული წყალი და მოხუფეთ. არ დაგავიწყდეთ ქილების თბილად შეფუთვა.

მარიამ მახნიაშვილი

წყარო postalioni.com

დატოვეთ კომენტარი

კომენტარები

Загрузка...